MOZGÁS ÉS HAGYOMÁNY EGYESÜLET ÓCSA

2019 Kulturális Örökségvédelmi Nap

2019/11/01. - írta: Kormos Rebeka

Egyesültünk tagjai is részt vettek az Ócsai Tájház és az Ócsai Református Műemlék Templom által szervezett közös programban.2019.jpgFotó: Peer Réka

"A Kulturális Örökségvédelmi Napok keretében az Ócsai Tájháznál ismét viseletbe öltözött hagyományőrzők népesítették be a portákat. Nagy büszkeség, hogy a helyi civilek egyre nagyobb létszámmal öltik magukra az ősök viseletét. Tehetjük ezt azért, mert Magyar Ilona és Magyar Marika nénik elkezdték a ruhadarabok gyűjtését. Hiánypótló könyvük a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság gondozásában megjelent és Népviseleti babagyűjteményük látható. Ez a gyűjtemény az Ócsai Értéktárba is bekerült. A MOHA (mozgás és hagyomány) Egyesület tagja pedig szívükön viselik, hogy a szekrényekből előkerüljenek a régi holmik, másolatokat készítenek az ódon darabakról és elérhetővé teszik azok viselésre.
Köszönjük minden résztvevőnek, hogy az idén is együtt megélhettük ezt a csodás napot!"
(Az Ócsai Tájház közleménye)
Facebook felületen további képeket láthatnak. Kilkk ide!

Következő egyesületi eseményünkre is várjuk az érdeklődőket! Klikk a Programok rovatra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mohaegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr5915278106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása